Panelsamtale om omskjæring

På den internasjonale mannsdagen, dagen før den internasjonale barnedagen, inviterer vi sammen med LIM og Kulturhuset i Oslo til panelsamtale om omskjæring av gutter.

Oppdatering: Her kan du se opptaket av panelsamtalen.

Start gjerne fra 4 minutter ut i sendingen. Den danske dokumentaren varer til ca. 34 minutter ut i sendingen, og da starter samtalen. 385 seere såg panelsamtalen direkte via streaming.

Panelsamtale i regi av LIM, Intakt Norge og Kulturhuset i Oslo på mannsdagen 19. november 2022.
Fra venstre: Danby Choi, Shakeel Rehman, Nicholas Wilkonson, Anja Johansen, Margit Steinholt, Geir Andersland, Ester Nafstad. Foto: Sarah Gaulin, LIM.

Hvorfor har ikke alle barn rett til å bli voksne med kjønnsorganet sitt ubeskåret og intakt? Vil de få det?

Eier og sjefsredaktør i Subjekt, Danby Choi, vil lede en panelsamtale mellom:

Geir Kjell Andersland – jurist med særlig erfaring og kompetanse vedrørende barnekonvensjonen, barnevern og menneskerettigheter. Han har blant annet vært advokat, fylkesnemndleder og veileder for masterstudenter i barnerett. Han er forfatter av «De Castbergske barnelover – 1915-2015» (redaktør), «Sviket mot barndommen», og « …og viktigst er barnets beste», samt «Barneverns- og helsenemnda. En lærebok». Har skrevet mange kronikker og innlegg i aviser og fagtidsskrifter, og har lang politisk erfaring blant annet som medlem av Bergen bystyre, statssekretær og byråd. Andersland er nå medlem av Vestland fylkesting for Venstre.

Margit Steinholt – gynekolog siden 1996. Steinholt satt i flere år i Legeforeningens utvalg for menneskerettigheter der de blant annet tok opp rituell omskjæring av gutter.

Anja Johansen – tidligere statssekretær, styremedlem i Amnesty, lærer, lokalpolitiker og landsstyremedlem i Venstre. Nå leder for utdanningspolitikk i Abelia. Johansen har flere ganger reist debatt om rituell omskjæring av gutter innad i Venstre.

Nicholas Wilkinson – leder i SVs helsepolitiske nettverk og er tidligere stortingsrepresentant.

Shakeel Rehman – leder av Senter for sekulær integrering.

Ester Nafstad – som har en master i religionshistorie hvor hun forsket på antisemittisme og kollektive minner i jødisk bevissthet.

Samtalen vil streames og gjøres opptak av. Vi håper å se mange der, i Laboratoriet i 3. etasje fra kl. 16 til ca. 17.30.

Laboratoriet er et lunt event og konsertlokale med utsikt over drivhuset, kapasitet til 120 stående og 90 sittende. Med et toppmoderne lydanlegg egner dette konsertlokalet seg perfekt til konserter, lyttesessions, forestillinger, debatter og sosiale samlinger. Med største lerret på huset passer rommet perfekt til filmvisninger.